Egészben sült sertéskaraj

  • 6 személyre
  • 100 perc
  • 672 kalória
  • Hajni
Megosztás

A karajt sóval, borssal beszórjuk, mézzel bekenjük, és forró olajon, minden oldalát pirosra sütjük.
Tepsibe tesszük, meglocsoljuk sörrel, és lefóliázva, 180 fokos sütőben, 20 percig pároljuk, majd fólia nélkül, 20-25 perc alatt, pirosra sütjük.
Közben a körethez a hámozott, darabokra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Hozzáadjuk a vajat, összetörjük, és annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy lágy, habosra vert burgonyapürét kapjunk.
Végül a karajszeleteket a pürével tálaljuk.


Hozzávalók
  • kg csontozott sertéskaraj
  • ek méz
  • dkg vaj
  • dl Tesco Finest IPA szűretlen, minőségi világos sör
  • 70 dkg burgonya  
  • csokor petrezselyem
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat