Édesburgonyaleves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 648 kalória
  • Vali
Megosztás

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára és 30 g olvadt vajban, hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval és curryvel, öntsünk rá 6,5 dl zöldséglevet és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig.
Ezalatt pucoljuk meg a sárgarépát, mossuk meg, a fokhagymagerezdekről húzzuk le a héját, a gyömbért hámozzuk meg és mindent vágjunk apró kockákra.
A maradék vajat olvasszuk fel és a kockára vágott hozzávalókat süssük meg benne. Adjunk hozzá sót, öntsük hozzá a maradék zöldséglevet és pároljuk meg, amíg a folyadék el nem gőzölög.
A burgonyalevest pürésítsük, majd tegyük előmelegített tányérokra.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat