Édes tésztaétel

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 993 kalória
  • sidari
Megosztás

A tésztát a szokásos módon, bő sós vízben kifőzöm, majd lecsöpögtetem, olvasztott margarint teszek rá. Jól összekeverem. A barackot feldarabolom. A tejet felforralom, a porcukrot, és a mákot beleszórom, majd állandó keverés közben kb 2 percig forralom. Ezután hozzáadom a gyümölcsdarabokat, a citromhéjat, mézet. Csipetnyi sóval ízesítem. A tűzről lehúzom és jól összekeverem. Tepsibe teszem a főtt tészta kb egyharmadát, és rákenem a gyümölcsös-diós töltelék felét, majd sárgabarack lekvárt kenek rá. Erre teszem a következő réteg tésztát, amelyet befedek diós krémmel. Újabb réteg baracklekvár, után elosztom rajta a 3. tésztaréteget. Végén kevés porcukorral megszórom, és az előmelegített sütőben sütöm. Kockákra vágva tálalom. Gyermekek kedvence!


Hozzávalók
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (a tésztához)
  • dl tej  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 15 dkg porcukor
  • dkg margarin
  • 0.5 db citrom héja
  • ek lekvár (sárgabarack)
  • 20 dkg darált dió (darált)
  • 25 dkg tészta (nagykocka)  
  • ek méz
  • 50 dkg őszibarack
Vegye meg a hozzávalókat