Édes-savanyú csirke

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 360 kalória
  • Erzsébet
Megosztás

A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie. Ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne legyen túl nedves (nem lehet víz/ folyadék leülepedés az edény alján)! Kevés sót kell keverni hozzá. Álljon a hús a keményítőben, kb. 5-10 percet. Serpenyőben megpirítjuk a húsokat, kevés olajon. A wokban, kis hőmérsékleten olajat melegítünk. A csíkokra vágott zöldségeket megpirítjuk. Kb. 2-3 evőkanálnyi sűrített paradicsomot keverünk bele, amihez 1,5 evőkanálnyi cukrot, fél evőkanál 10%-os ecetet és kevés vizet adunk. Simára keverjük. A végén egy kis sót szórunk rá és meghintjük egy kevés vízben áztatott keményítővel.
A sült csirkemellet és a szószt összekeverjük.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1.5 ek cukor
  • fej vöröshagyma
  • 0.1 l Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • szál sárgarépa
  • ek ecet
  • ek szójaszósz
  • ek sűrített paradicsom
  • 80 dkg csirkemell  
  • ek keményítő
  • csomag spagetti
Vegye meg a hozzávalókat