Édes palacsintatészta

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 277 kalória
  • Kenikő
Megosztás

A tojásokat a tej felével, a cukorral, sóval, vaníliával és liszttel jól elkeverjük.
Amikor csomómentes, hozzáöntjük a többi folyadékot is, hogy közepesen híg legyen.
Ha túl sűrű, tejjel vagy szódával kicsit lazíthatjuk. Ha túl híg, kis lisztet keverjünk bele, de alaposan, hogy ne legyen csomós!
Jót tesz neki, ha kicsit pihentetjük, de azonnal is süthető.
A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, és merőkanállal öntsünk bele, egy adag tésztát.
Az edényt forgatva, szépen terítsük el, sütés közben kicsit mozgassuk a serpenyőt, hogy a tészta ne ragadjon le.
Egy széles pengéjű kenőkéssel megemelve, látjuk hogy mikor sült meg, ekkor megfordítjuk.
A másik oldalát is készre sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk, és jöhet a következő.
Célszerű egy kis olajat is önteni a tésztába, így nem ragad le olyan könnyen.
Tetszőlegesen tölthetők lekvárral, cukrozott dióval, kakaóval stb.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat