Dupla csirkeburger

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1167 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk.
A paradicsomot, lilahagymát, uborkát karikákra vágjuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A vajat felolvasztjuk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, vizet, tojások sárgáját, vajat, sót és a tésztát alaposan kidolgozzuk.
Egy órát, meleg helyen kelesztjük.

Elkészítés:
A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán, nyolc zsemlét formázunk és tepsire tesszük.
Meleg helyen, 30-40 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük és sütőben közepes lángon megsütjük.
A húspogácsákhoz, a darált húst elkeverjük a fűszerekkel és a finomra vágott hagymával.
Vizes kézzel nyolc gombócot formázunk, olajozott tálcán ellapítjuk és kevés olajon megsütjük.
A zsemlét három részre vágjuk. Az alsó részre salátaleveleket teszünk, majd a húst és tetszőleges sorrendben a zöldségeket.
Visszatesszük a középső zsemlekarikát, majd megismételjük a rétegezést. A rétegek közé tehetünk mustárt, ketchupot, vagy külön adjuk hozzá a tálalásnál.
Aki nem akar a zsemlesütéssel bajlódni, természetesen ugyan így lehet, kész zsemléből is készíteni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A rétegek közé, csípős csalamádét is tettem.
A nyolc zsemléből, négyet használtam fel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat