Dubarry szelet

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 665 kalória
  • margoca
Megosztás

A húst enyhén kiklopfoljuk, lisztben átforgatjuk és kevés olajban megsütjük.
A karfiolokat rózsáira szedjük és átmossuk.

Elkészítjük a mártást:
A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet hozzáöntjük.
Átforraljuk, sózzuk és szerecsendióval fűszerezzük. A
tűzről levéve hűlni hagyjuk.
Azt követően hozzáöntjük a tejszínt és az elkevert tojássárgáját hozzáöntjük, majd elkeverjük.

A tepsi aljára öntünk egy keveset a mártásból, majd rátesszük a kisütött hússzeleteket.
Ráhelyezzük a karfiolrózsákat, majd leöntjük az egészet a mártással.
Rászórjuk a reszelt sajtot és a tetejére zsemlemorzsát.
Közepes hőfokon, a sütőben pirosra sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat