Dubarry szelet fokhagymásan

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 688 kalória
  • huszanke
Megosztás

A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici ételízesítővel, majd egy tepsibe helyezzük.
Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. 30 perc elteltével, a húsokat megfordítjuk és 15 percig tovább sütjük. Közben elkészítjük a besamel mártást.
A vajat megolvasztjuk és tűz fölött, a lisztet hozzáadva, folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen.
Sózzuk borsozzuk és felforraljuk. Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamel mártással.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul.
Burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat