Dubarry csirkemell tejszínnel

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 428 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A csirkemellfilét vékonyra szeletelem, kiklopfolom, majd kicsit megsózom, mindkét oldalát.
A rózsáira szedett karfiolt, nagyon rövid időre forró vízbe mártom (blansírozom), annyira, hogy roppanósságát megőrizze, de kicsit mégis puhuljon.
Kikavarom a mártást a tejszínből, lisztből, kevés sóval és kevés olvasztott vajjal. Őrölt borsot is keverek hozzá. A szószt, sűrűbbre készítem a szokásosnál.
Kivajazott sütőtálba sorjázom a hússzeleteket, amikre párolt karfiolt halmozok, és besamel szószt öntök rá.
Alufólia alatt, előmelegített sütőben addig sütöm, míg a hús meg nem sül. Rövid idő szükséges, mert a csirkemellek vékonyra lettek klopfolva.
A fóliát levéve, mindegyik megpakolt hússzelet tetejére kevés reszelt sajtot szórok, amit rövid idő alatt, a tetejére pirítok.

A "Dubarry" személynév. Az étel, egy ledér hölgyről kapta nevét, aki gyakran részesítette különös kegyben királyát és a köreiben forgó nemes urakat, férje tudtával, beleegyezésével. Ennek a hölgynek, kedvence volt ez a könnyű, lágy, karfiolos, csőben sült étel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat