Dorozsmai molnárponty

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 1708 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak akkor, ha a szeletet le akarom vágni. Az így elkészített szeleteket besózom, és hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a lecsós, gombás ragut. Ehhez kisütöm a felaprított szalonnát, majd rádobom a kockára vágott vöröshagymát, és megdinsztelem.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, és addig párolom, amíg zsírjára sül.
Ezután beleteszem a felaprított paprikát és paradicsomot, majd puhára főzöm.
A végén elkeverem benne a fele tejfölt, egyet forralok rajta, és félreteszem.
A tésztát, ami lehet csusza, lebbencs, vagy fodros nagykocka, sós forró vízben kifőzöm.
Ha kész, leszűröm, és kiolajozott, magas falú tepsibe, vagy tűzálló tálba borítom.
Ráöntöm a lecsós-gombás ragut, és erre helyezem el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.
A tetejére öntöm a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt összemelegítem.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat