Dobos torta

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1133 kalória
  • Lillu
Megosztás

A tojássárgájákat, a fele cukorral keverd habosra.
A tojásfehérjéket a többi cukorral, verd kemény habbá, forgasd bele a sárga krémet, majd apránként a lisztet is.
A masszából vajazott, lisztezett sütőlemezen, süss 6 vékony, kerek lapot.
Amíg a tésztalapok hűlnek, készítsd el a krémet.
Ehhez, a kakaóport forrázd le a tejjel.
A vajat, a cukorral keverd habosra, majd dolgozd bele a tejes kakaót is.
A krémmel, öt lapot ragassz össze úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön.
A félretett lapot, aranybarnára olvasztott cukorral vond be, és még mielőtt a cukor megkeményedne, vastag pengéjű késsel, vágd cikkekre.
Helyezd őket a tortára, és az így kijelölt szeletek nyomán, forró vízbe mártott késsel, vágd fel a tortát.