Dobos torta kakaóval

  • 4 személyre
  • 110 perc
  • 638 kalória
  • Noémi
Megosztás

A dobos torta tésztáját, úgynevezett doboslap-felvertből készítjük.
A tojásból, cukorból, lisztből és az olvasztott margarinból, elkészítjük a tésztát, piskótához hasonló módon. (Az olvasztott margarint a tojássárgájához keverjük.) 200 fokon, 6 vékony lapot sütünk.
A krémhez, a felvert tojást, a cukorral és a vaníliás cukorral, gőz felett, sűrű krémmé főzzük, majd kihűlésig habosítjuk.
Az olvasztott étcsokit és 3 dkg vajat összekeverjük a kakaóporral, majd kihabosítjuk a maradék vajjal és a kihűlt tojáskrémmel.
5 lapot összetöltünk és körbekenjük krémmel.
A tetejére, a cukrot világosbarnára karamellizáljuk és a hatodik lapra öntjük.
Dermedés előtt, felvágjuk 16 szeletre.
A felszeletelt dobos tetőt ráhelyezzük, a betöltött tortára.


Hozzávalók
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg liszt  
  • 14 dkg cukor
  • 15 dkg vaníliás cukor
  • dkg kakaópor
  • dkg vaj
  • db Tesco Finest friss tojás
Vegye meg a hozzávalókat