Dobos torta cukorlapokkal

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1683 kalória
  • Christofer
Megosztás

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk.
6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként, tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén, vagy szél nélküli sütőlemezen, világossárgára sütjük.
(Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat is.)
A lapokat kihűlés után, krémmel töltjük meg.
A tejből, lisztből, kakaóból a vaníliával sűrű pépet fűzünk és kihűtjük.
A vajat (fele lehet tejes margarin), a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk, és azzal még jól elkeverjük.
A tetejét is ezzel vonjuk be.
Leboríthatjuk 15 dkg cukorból pirított, olajos tányérra öntött, kemény cukorlappal is.
Tetszés szerinti szeletekre vágjuk, a szeleteket akkor jelöljük meg késsel a cukorlapon, amikor még nem merevedtek meg.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat