Dobos torta 1

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 1443 kalória
  • Ágika
Megosztás

A sütőnket előre felmelegítjük, kb. 180-200 fokra.
A lisztet, margarint, tojásokat, cukrot és sütőport, a tejjel összegyúrjuk és 6 lapot sütünk belőle, egy tepsi hátulján, amit előre melegítettünk és bevajaztunk.
Ha a lapokat kisütöttük, a krémet is elkészítjük.
A lisztet, kakaóporral összekeverjük és tejjel felengedjük, majd péppé főzzük és kihűtjük.
Közben a margarint és a porcukrot kikeverjük, majd a hideg krémmel elkeverjük és ezzel, a lapokat megkenjük. A tetejétől nem kell félni!
A cukrot barnára karamellizáljuk és mikor már folyós állagúvá válik a cukor, akkor egyszerre tegyük bele az ecetet. Nem fog kiérezni az ecet íze.
Gyorsan az utolsó lap tetejére kell önteni a karamellt és késsel bejelölni a szeletek helyét.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat