Diós vegán csokipudingos piskóta

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 601 kalória
  • csapokata
Megosztás

Elkészítjük a piskóta tésztáját.
Egy tálba tesszük a liszteket (finom liszt, teljes kiőrlésű tönköly liszt), a sütőport, az 5 dkg cukrot és a szódabikarbónát. Mérőedényben kimérjük a tejet, hozzáöntjük a kifacsart citrom levét és az olajat. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük.
Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 percig sütünk.
A csokoládé pudingporból, 10 dkg cukorból és 7 dl növényi tejből, pudingot főzünk. Ha megfőtt, hozzáadjuk az 1 kk. karobot.
A kihűlt piskótát kockákra vágjuk, majd összeállítjuk a desszertet.
A tál aljára öntünk egy kevés pudingot. Erre tesszük rá a kockára vágott piskótát, azt megszórjuk a durvára vágott dióval, leöntjük bőségesen a pudinggal, majd megint piskótát teszünk rá, amit meghintünk a dióval, végül a tetejére ráöntjük a maradék pudingot.
Minimum 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük, amíg az ízek összeérnek.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat