Diós rántott sajt, répás burgonyapürével

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 683 kalória
  • Andika
Megosztás

A sajtot nyolc szeletre vágom, majd a szeleteket félbe vágom. A tojásokat szétválasztom és 1 tojás sárgáját félreteszek. A megmaradt tojást és fehérjét 1 evőkanál vízzel, habosra keverem. A tojás félretett sárgáját, összekeverem a dióbéllel, tejföllel. Sózom, borsozom és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem diós krémmel és összeforgatok egyet-egyet. Lisztbe, tojásba, morzsába mártom, majd újra meghempergetem tojásban és morzsában. Felforrósított olajban megsütöm.
A püréhez, a burgonyát a sárgarépával együtt, sós vízben, puhára főzöm, majd áttöröm. Ízlés szerint ízesítem.
Tejföllel, vajjal habosra keverem és máris tálalható.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat