Diós muffin mézes krémmel

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 1302 kalória
  • Boldog Kukta
Megosztás

Muffin karácsonyi köntösben. Talán lehetne ez is a mai bejegyzés címe. Egy kis rafinériával meg lehet bolondítani a világ legegyszerűbb desszertjét is.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és sima tésztát keverünk belőlük.

TIPP: A dióbelet előzetesen egy zacskóba öntöttem, lezártam, és nyújtófával apróra zúztam. Ez került a muffin tésztájába.

Kivajazott/kiolajozott, vagy muffinpapírral bélelt sütőformákat 3/4 részig töltjük tésztával és közepes fokozaton, 20 perc alatt, takaros kis desszerteket sütünk.
Mikor elkészül, hagyjuk kihűlni a muffinokat. Várakozás közben, a krémet elkészítjük.

A tejet a pudingporral és 1 ek. porcukorral megfőzzük, majd félretesszük és ezt is hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot, a mézet és a vajat, majd sima krémet keverünk belőlük.
A hideg muffinok tetejét levágom, a sütik tetejének egy csillag alakú kiszúróval szúrtam ki.
Végül megkenem a sütik tetejét a krémmel és ráhelyezem a mintás kalapot.
A csillagot kitöltöm krémmel és máris tálalhatom.

Ennyire egyszerű, ez a mutatós és gyors sütemény!
Villám vendégváró meglepetés!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat