Diós kekszrolád

  • 10 személyre
  • 35 perc
  • 1517 kalória
  • Magica
Megosztás

A darált kekszet 5 dkg vajjal, az aromával, a gyenge kávéval, kakaóval, nádcukorral és növényi tejszínnel addig gyúrjuk kézzel, amíg össze nem áll. Ha kell még, adunk hozzá egy kevés tejszínt (azért növényi, mert így sokáig eláll, már ha marad).
A porcukrot a 15 dkg vajjal kihabosítjuk, és hozzáadjuk a darált diót. Addig dolgozzuk géppel, míg nem lesz könnyű, fehéres a színe (kb. 10 perc). Tehetünk bele 1 teáskanál vanília aromát (én likőrt tettem hozzá).
Most a szokásos módon, nekiállunk az összeállításhoz. Kinyújtjuk, rákenjük a krémet, feltekerjük, meghempergetjük a maradék darált dióban, és már fogyasztható is, vagy hűtőbe tehetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat