Diós-gombás kenyér

  • 6 személyre
  • 130 perc
  • 823 kalória
  • vercsi
Megosztás

A gombát megmossuk és nagyon apróra összevágjuk.
A száraz hozzávalókat kimérjük és egy tálba rakjuk.
Ráöntjük a nedves hozzávalókat és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Osszuk el 3 felé és lisztezett deszkán, formázzuk meg a kenyereket.
Vajazott-lisztezett formákba rakjuk és 40 percig kelesztjük.
170 fokos sütőben, 30 perc alatt megsütjük.


Hozzávalók
  • dl tej  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csomag élesztő (instant)
  • 100 g gomba (finomra vágva)
  • 150 g darált dió
  • ek kakaópor
  • 600 g liszt  
  • dl víz
  • db Tesco Finest friss tojás
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet ételízesítő  
Vegye meg a hozzávalókat