Diókrémtorta

  • 6 személyre
  • 50 perc
  • 1072 kalória
  • Anji
Megosztás

Először a vizes piskótát készítem el. A tojásokat kettéválasztom, a hozzávalókat ( 18 dkg cukor, 18 dkg liszt,4 tojás,8 kanál víz,1 mokkáskanálnyi sütőpor) kimérem.A tojásfehérjét külön felverem kemény habbá. A sárgáját a cukorral kikeverem,majd hozzáadom a fehérjéhez, ezután jöhet bele a víz,majd a liszt és a sütőpor. Összekeverem és előmelegített sütőben 18 fokon megsütöm. Hosszúkás lapokat vágok belőle 3 db-ot. A krém elkészítése: A vajat a porcukorral és a darált dióval jó habosra keverem. A rum aromát a tejbe keverem és meglocsolom vele a lapokat. Majd a krémmel mindegyik tetejét megkenem,egymásra rakom és a tetejét,oldalát is megkenem a diókrémmel. Fél diószemekkel díszítem. Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat