Dinnyés zöldparadicsom leves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 166 kalória
  • HornyákAndi
Megosztás

A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük és kevés, forró olajban, kis lángon, 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig főzzük, majd félretesszük.
A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük.
A paradicsomokat kis kockákra vágjuk és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével, 2,5 dl jeges vízzel és a tejszínnel, majd a dinnyepüréhez keverjük.
Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük és 3 órára hűtőbe tesszük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat