Diabetikus meggyes sült torta

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 852 kalória
Megosztás

A tésztához a hozzávalókat( 15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék, 10 dkg teavaj, 4 dkg margarin,5 dkg xilit, kevés só) gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krém hozzávalóit egy tálba botmixerrrel összekeverjük.
A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körbe a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)
A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat