Darált keksz

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1239 kalória
  • SzabóNiki
Megosztás

A lisztet és a sütőport, a margarinnal, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük.
Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a tojásokat.
Szintén gyors mozdulatokkal, annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől, ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát, egy órát, hűvös helyen pihentetjük.

Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát kétfelé és a másik felébe, 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.
Ha még cifrábbra akarjuk, akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával és a levével ízesíteni.

Formázás:
Ezt a sütit, eredetileg a húsdarálóhoz való feltéttel lehet formázni.
Darálón jön ki csíkban a sütemény és a megfelelő méretű darabokra vágod, hajlítod.
Közepes hőfokon (160-180 fok), 15-20 percig kell sütni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat