Currys hagymaleves húsgombóccal

  • 4 személyre
  • 25 perc
  • 1031 kalória
  • Vali
Megosztás

A megtisztított főzőhagymákat 4 felé vágjuk, felszeleteljük és lábosban 2 ek forró olajon megpároljuk. Rászórjuk a curryt, és rövid ideig együtt pirítjuk, felöntjük a fehérborral és a levessel, felforraljuk, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig főzzük.
Közben a megtisztított, felkockázott vöröshagymát elkeverjük a darált hússal és a tojással, fűszerezzük és a masszából kis gombócokat formázunk, amiket a maradék forró olajon 5 perc alatt kisütünk, majd kivesszük az olajból.
A hagymalevesbe kb. 1/2 dl krémfölt keverünk, sózzuk-borsozzuk, majd beletesszük a húsgombócokat és összemelegítjük.
A petrezselyemzöldet megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk. A hagymalevest megszórjuk vele és a maradék krémföllel díszítve tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat