Cukormentes vaníliás túrókrém, friss eperrel és diétás bazsalikomos eperlekvárral

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 396 kalória
Megosztás

Kezdjük a lekvárral, hogy legyen ideje kihűlni. A mirelit epret az édesítőszerrel forraljuk össze. Nyugodtan tehetünk hozzá pici vizet és lassan lekvár állagúra főzzük. Miután kihűlt, apróra vágott bazsalikomot keverjünk bele. A túrót keverjük össze az édesítővel, tejföllel, vaníliával. Reszeljük bele a citrusok héját és ha szükséges, akkor facsarjuk bele a levüket. Poharakba tálaljuk a lekvárral és a friss eperrel. Díszitsük friss mentával.


Hozzávalók
  • 500 g zsírszegény túró
  • pohár zsírszegény tejföl
  • doboz eper
  • 500 g mirelit eper
  • db citrom
  • db narancs
  • rúd vanília
  • levél bazsalikom
  • ízlés szerint menta (díszítéshez)
  • 100 g eritritol
Vegye meg a hozzávalókat