Cukkinis lecsó

  • 2 személyre
  • 35 perc
  • 107 kalória
Megosztás

A hagymát meghámozzuk, felvágjuk, csakúgy mint a paprikát. Sóval meghintjük, és 1 dl olajon, aranysárgára pirítjuk.
A paradicsomot forró vízbe mártva meghámozzuk, és felaprítva a paprikához és a hagymához adjuk. Lefedve megpároljuk.
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, a magját eltávolítjuk (ha fiatal a cukkini, akkor a magozás nem szükséges) és másfél centis darabokra vágjuk. Ezt is a zöldségekhez keverjük.
Egy deci vizet öntünk alá, és fedő alatt tovább pároljuk.
Mikor zsírjára pirul, fűszerezzük, és a felvert tojásokat ráöntjük. Megvárjuk míg megszilárdul kicsit, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.


Hozzávalók
  • kg cukkini  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db zöldpaprika
  • fej hagyma  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db Tesco Finest friss tojás
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat