Cukkinis carbonara

  • 3 személyre
  • 30 perc
  • 593 kalória
  • bigo87
Megosztás

Egy nagy serpenyőben, az apróra vágott szalonnát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk.
Ezután a nagyobb, félkarikákra vágott cukkinit rádobjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Érdemes nagyobb serpenyőt választani, mert ebben keverjük össze a tésztával a mártást.
Hozzáadjuk a fehér, száraz bort, majd ha ez kicsit elpárolgott, jöhet a főzőtejszín.
Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 tojás sárgáját (vagy egész tojást, ekkor gyorsan el kell keverni).
A mártás készítése közben, feltehetjük főni a vizet a tésztának. Mikor megfőtt a tészta, 1 pohárral félreteszünk a főzővízből.
A mártásba belekeverünk egy marék, friss petrezselymet, és ezután összeforgatjuk a tésztával.
Egy kis főzővizet adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen.
Frissen reszelt parmezánnal, őrölt borssal tálaljuk.


Hozzávalók
  • 300 g spagetti
  • 100 g angol szalonna
  • db kis cukkini
  • gerezd fokhagyma
  • dl főzőtejszín
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 100 g reszelt parmezán
  • dl fehérbor  
  • marék petrezselyem
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kevés Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat