Cukkinis carbonara

  • 3 személyre
  • 30 perc
  • 644 kalória
  • bigo87
Megosztás

Egy nagy serpenyőben, az apróra vágott szalonnát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk.
Ezután a nagyobb, félkarikákra vágott cukkinit rádobjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Érdemes nagyobb serpenyőt választani, mert ebben keverjük össze a tésztával a mártást.
Hozzáadjuk a fehér, száraz bort, majd ha ez kicsit elpárolgott, jöhet a főzőtejszín.
Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 tojás sárgáját (vagy egész tojást, ekkor gyorsan el kell keverni).
A mártás készítése közben, feltehetjük főni a vizet a tésztának. Mikor megfőtt a tészta, 1 pohárral félreteszünk a főzővízből.
A mártásba belekeverünk egy marék, friss petrezselymet, és ezután összeforgatjuk a tésztával.
Egy kis főzővizet adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen.
Frissen reszelt parmezánnal, őrölt borssal tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat