Cukkini lekvár

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 428 kalória
  • Anita
Megosztás

A cukkinit a citrommal főzöm, 1,5 óráig. Kevergetni alig kell, mert nem ég oda.
Ezután beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább főzöm, de most már kevergetve.
Hozzáadom a zöldfűszereket is, hogy szép színe legyen.
Addig főzöm, míg se túl sűrű, se túl híg nem lesz.
Üvegekbe rakom, majd száraz gőzbe teszem, amíg teljesen ki nem hűlt.
Ez a lekvár nagyon illik linzer karikák töltéséhez, palacsinta töltéséhez pedig egyenesen fenséges.
Mindkét esetben elég csak porcukorral megszórni, hogy az íze érezhető legyen.


Hozzávalók
  • kg cukkini
  • 30 dkg cukor
  • db citrom
  • csomag vaníliás cukor
  • doboz madársaláta
  • marék bazsalikom levél
Vegye meg a hozzávalókat