Cukkini krémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 180 kalória
  • Henrietta
Megosztás

Megmossuk a cukkiniket, uborkareszelőn lereszeljük. Picike olajban megdinszteljük, majd 1,5 dl vízzel felengedjük, ételízesítőt teszünk bele ízlés szerint, valamint 1 húsleveskockát. Picit főzzük. 2 kanál lisztet a tejföllel kikeverünk.
2 fokhagymát összepasszírozunk, a cukkiniba tesszük, s annyi vízzel felengedjük, ahogyan szeretjük, majd behabarjuk a tejfölös liszttel. Beletesszük a vékonyan felkarikázott vöröshagymát, csipetnyi petrezselymet, sót, borsot. Két-három percre összerottyantjuk.
Alaposan leturmixoljuk.

További tippek:
A habarásba lehet tenni még tojássárgáját.
A levest tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat