Cukkini krémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 576 kalória
  • ludas3274
Megosztás

A hagymát letisztítjuk, felkockázzuk, a vajjal összepároljuk (kb. 3 perc).
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk.
Sóval, borssal fűszerezve főzzük (kb. 8 percig), majd a húslevessel felöntjük és merülőmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk és borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, beleteszünk még pár kanál vegyes fűszert és készre főzzük (kb. 8 perc alatt).
Vajon pirított kiflikarikákkal tálaljuk.


Hozzávalók
  • fej hagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • db kifli
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg cukkini
  • dl húsleves
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat