Cukkini krémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 399 kalória
  • Margit
Megosztás

A hagymát felkockázzuk, a vajon megpároljuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük, és a hagymához adjuk, sóval, borssal fűszerezve tovább pároljuk (8 percig). Majd a húslevessel felöntjük, és merülő mixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk és borsozzuk,szerecsendióval ízesítjük, beleteszünk még friss petrezselymet, és készre főzzük.
A zellereket vékonyan leszeleteljük és bő forró olajba roppanósra sütjük.Pirítós kenyérrel tálaljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • fej vöröshagyma
  • dkg vaj
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl tejszín
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db cukkini
  • dl húsleves (lehet leveskockából is)
  • ek petrezselyem (aprított)
  • db zellergumó
  • ek átszitált liszt  
Vegye meg a hozzávalókat