Cukkini főzelék

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 312 kalória
  • liva
Megosztás

A hámozott cukkinit legyalulom, kicsit besózom és 1-2 evőkanál ecettel meglocsolom. Fél óráig állni hagyom. A hagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadok egy nagyon vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, amivel még néhány percig pirítom. Felöntöm fél liter vízzel és a 2/3-ára befőzöm. Ezalatt a hagyma és a paprika is kellően megpuhul. A kinyomott cukkinit a lébe rakom, ha kell még annyi vizet öntök rá, amennyi épphogy ellepi. Sózom, borsozom és belekeverem a kaprot, majd alacsony lángon, puhára főzöm. A tejfölből, lisztből és kevés vízből habarást csinálok és a főzelékbe keverem. Kiforralom, majd egy csipet cukorral, sóval és pár csepp ecettel még ízesítem


Hozzávalók
  • kg cukkini
  • ek cukor
  • 10 dkg liszt  
  • dl tejföl  
  • fej hagyma
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db zöldpaprika
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet kapor
  • kk ecet
Vegye meg a hozzávalókat