Csülökpörkölt

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 585 kalória
  • Ferencné
Megosztás

Az előkészület során, a csülköt alaposan tisztítsuk meg, és bőröstől vágjuk közepes kockára.
Ezt követően, a hagymát is tisztítsuk meg, és vágjuk kockára.
Második lépésben, a bográcsot tegyük tűz fölé, kenjük ki alaposan zsírral, és tegyük a húst az aljába, majd erre halmozzuk a hagymát.
Addig süssük kevergetve, míg a hús megfehéredik. Ezt követően, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Majd tegyük rá a megmosott, felszeletelt paradicsomot, valamint a paprikát is.
Következő lépésben, szórjuk meg a szükséges fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, és addig főzzük, míg megpuhul.
Aki szereti, akár 1 dl bort is önthet hozzá. Lényeges, hogy lassú tűz fölött főzzük, mert a végcél az, hogy a csülök alatt, sűrű mártás maradjon.
Tálalás előtt, tejföllel behabarhatjuk.


Hozzávalók
  • ek Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • csipet kömény
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl vörösbor  
  • 10 dkg zsír
  • ek pirospaprika
  • db zöldpaprika
  • db sertéshús
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat