Csülökpörkölt csípősen, babbal

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 2387 kalória
  • Feri
Megosztás

A csülökhúst 2 x 2 centiméteres darabokra feldaraboljuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A bográcsban előbb a zsiradékot átmelegítjük, majd a vöröshagymát megdinszteljük, aranysárga színűre.
Hozzáadjuk a csülköt és erősebb tűzön, állandóan átkevergetve, a kifehéredésig sütjük.
Most belekarikázzuk a zöldpaprikát és ízesítjük őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagyma felével, a babérlevéllel és a fűszerköménnyel.
Átkavargatása után, a tűzről levesszük, beleszórjuk a pirospaprikát és újra átkeverjük.
Kevés vizet (kb. 2-3 dl) öntsünk alá.
Előbb erősebb tűzön, majd egészen lassú tűzön tartva főzzük.
A levét gyakran elfövi, ezt mindig csak annyi vízzel pótoljuk, amennyi szükséges.
Gyakran kevergessük, mert hajlamos a leégésre.
Ha a hús már majdnem puha, átkavargatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma többi részét is.
Felöntjük egy kevés vörösborral, ha szükséges utánaízesítjük.
Belefőzzük a leszűrt babot.


Hozzávalók
  • dl vörösbor  
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)
  • kk kömény
  • gerezd fokhagyma  
  • ek pirospaprika (őrölt, édes­nemes)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kg csülök (csont nélkül)
  • 3-4 db csípős paprika
  • fej vöröshagyma
  • db babérlevél
  • zacskó bab
Vegye meg a hozzávalókat