Csülökpörkölt csípősen, babbal

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 2511 kalória
  • Feri
Megosztás

A csülökhúst 2 x 2 centiméteres darabokra feldaraboljuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A bográcsban előbb a zsiradékot átmelegítjük, majd a vöröshagymát megdinszteljük, aranysárga színűre.
Hozzáadjuk a csülköt és erősebb tűzön, állandóan átkevergetve, a kifehéredésig sütjük.
Most belekarikázzuk a zöldpaprikát és ízesítjük őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagyma felével, a babérlevéllel és a fűszerköménnyel.
Átkavargatása után, a tűzről levesszük, beleszórjuk a pirospaprikát és újra átkeverjük.
Kevés vizet (kb. 2-3 dl) öntsünk alá.
Előbb erősebb tűzön, majd egészen lassú tűzön tartva főzzük.
A levét gyakran elfövi, ezt mindig csak annyi vízzel pótoljuk, amennyi szükséges.
Gyakran kevergessük, mert hajlamos a leégésre.
Ha a hús már majdnem puha, átkavargatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma többi részét is.
Felöntjük egy kevés vörösborral, ha szükséges utánaízesítjük.
Belefőzzük a leszűrt babot.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat