Csülkös palacsinta gombamártással

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1088 kalória
  • kedves
Megosztás

A lisztet, a tojásokkal, a sóval és a tejjel csomómentesre eldolgozzuk, aztán az elkészült palacsinta tésztából, az olvasztott zsír felhasználásával, megsütjük a palacsintákat. A megtisztított és megmosott csülköt puhára főzzük, majd kicsontozzuk és ledaráljuk.
A ledarált húst a palacsintára kenjük, felgöngyöljük, aztán tűzálló tálra rakva, forró sütőben annyira átmelegítjük.
Elkészítjük a gombamártást. A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, a hagymát finomra szeleteljük, a gombát szeletekre, a zöldpetrezselymet ugyancsak finomra vágjuk. A felolvasztott zsírban a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd lepirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, aztán a tejfölt hozzáadva, átforraljuk. A forró gombamártást, külön edényben tálaljuk a palacsintához.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat