Csülkös pacal bográcsban

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 2331 kalória
  • yasevi
Megosztás

A kiolvadt pacalt megmosom és felteszem egy nagy edénybe főni. A köménymagot és a borsot teatojásba teszem, úgy adom a pacalhoz. Beleteszem még a babérlevelet, valamint egy fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. 1 órán át főzöm. Közben a csülköt a csontnál, 2-3 részre fűrészelem, majd kb. 5 x 5 cm-es kockákra vágom.
A hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikakrémeket, a színes paprikát, sózom és kevés vizet öntök alá, hogy jól besűrűsödjön. A csülköt a bográcsba teszem, majd ráöntöm a paprikás alapot és felöntöm annyi vízzel, hogy kb. 3/4 részig lepje el a húst. Csak ez után teszem a tűzre főni.
Kb. egy órán át hagyom rotyogni, majd hozzáadom a pacalt is. Ezzel is főzöm még, kb. 1 órán át. Ha a levét közben elfőné, csak apránként pótolom. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a maradék fokhagymát összenyomva, a bort és egy üveg lecsót. Csendes tűzön főzöm még, kb. fél órán át. Nagyon jó, sűrű, ragacsos szaftja lesz.

Friss kenyérrel, savanyúsággal és főtt krumplival isteni.


Hozzávalók
  • ek paprika (színes)
  • kg pacal (fagyasztott, konyhakész)
  • 2-2 ek paprikakrém (csípős)
  • tk kömény (egész)
  • db csülök (hátsó)
  • üveg lecsó
  • dl vörösbor  
  • 3-4 db babérlevél
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat