Csülkös-kolbászos bableves

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 1284 kalória
  • tavasz
Megosztás

A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron megdinszteljük, üvegesre. Rátesszük a kockára vágott húst, pirospaprikát, kevés vizet öntünk rá és félkész pörköltet főzünk belőle.
A babot, amit előző este beáztattunk, feltesszük a sonkával főni. Mikor félig puha, hozzáöntjük a pörköltet, a felkarikázott zöldségeket, fűszereket, zúzott fokhagymát, darabolt, füstölt kolbászt, felöntjük vízzel és készre főzzük. Házi csipetkével tálaljuk.


Hozzávalók
  • 50 dkg comb
  • 25 dkg szárazbab
  • 20 dkg füstölt hús
  • 20 dkg kolbász  
  • db sárgarépa
  • db fehérrépa
  • db zeller
  • db karalábé
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db paprika
  • db vöröshagyma
  • db babérlevél
  • ek pirospaprika
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csokor petrezselyemzöld
Vegye meg a hozzávalókat