Csülkös bableves burgonyával

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 575 kalória
  • Patrícia
Megosztás

Babot előző este beáztatjuk. Csülköt egy nagyon nagy fazékban, hideg vízben odarakjuk főni. Babérlevelet, borsot és az apróra vágott hagymát teszünk mellé. Ha felforrt a víz, mellérakjuk a babot. A csülköt lefedve addig főzzük, míg kezd leválni a húsról és a bab kezd puhulni (legalacsonyabb fokozaton főzzük).

Amíg fő a csülök és a bab, előkészítjük a zöldségeket: kockára vágjuk őket, nem egyformára, hanem ami hamarabb puhul, azt nagyobbra hagyjuk, a nehezen fövőket meg kisebbre vágjuk. (Nagyobbra: krumpli, zsenge répa, zsenge paszternák, kisebbre: zeller, petrezselyemgyökér, fokhagymagerezd egészben.)

Ha a bab puhulni kezd, akkor zöldségeljük be a levest. Ha a csülök eddigre megfő, vegyük ki, ha nem, akkor maradhat nyugodtan. A zöldségekkel együtt tovább főzzük a levest, szigorúan lefedve és a legalacsonyabb fokozaton.

Fokhagymás rántást készítünk és ha a zöldségek megpuhultak, besűrítjük vele a levest. A csülköt kis kockákra vágjuk és visszatesszük a levesbe, majd összeforraljuk az egészet nagy fokozaton, néha átkeverve. Tejföllel vagy tejszínnel gazdagítjuk.

 


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat