Csörögefánk alaprecept

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 259 kalória
Megosztás

Elkészítés
1. A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük, és szórunk rá egy csipet sót.
2. Mellészórjuk a lisztet, és hozzátesszük a tejet, valamint a rumot és a cukrot.
3. Jó tíz perces munkával hólyagosra gyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, lisztet, ha kemény lenne, kis tejet teszünk hozzá.
4. Ha kész, lisztezett deszkára borítjuk, és letakarjuk. Magára hagyjuk jó 30 percre.
5. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle.
A rombuszok közepét egy vagy két helyen bemetsszük. 
6. Forró olajba tesszük, úgy, hogy az a fele, ami a deszkán volt a nyújtáskor, felülre kerüljön.
7. Pár percig hagyjuk, mejd megforgatjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
8. Még forrón megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 20 dkg liszt
  • kanál rum
  • kanál cukor
  • kanál tej  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (sütéshez)
  • kanál porcukor (szóráshoz)
Vegye meg a hozzávalókat