Csomboros Töltött káposzta!

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 2100 kalória
Megosztás

A darált dagadóhoz hozzá adjuk a megmosott rizst, az egész tojást, a borsot, 1 ev piros paprikát,1,5 fej kockára vágott vöröshagymát,az aprított fokhagymát.Egy megfelelő méretű fazékba feltesszük a mangalica zsírt ,rászórjuk a hagyma másik felét,megdinszteljük,majd rászórjuk a megmaradt piros paprikát,gyorsan oldjuk a színét,felengedjük 2 dl vízzel,beletesszük az apró káposzta felét, és a fűszerek felét,és a nyúlját
A savanyú káposzta leveleket megtöltjük a befűszerezett dagadóval,szépen sorba rákjuk az apró káposzta tetejére,majd befedjük a maradék apró káposztával,rászórjuk a maradék fűszereket. Végezetül annyi langyos vízzel felöntjük ,hogy ellepje,lassú tűzön 3 órán át főzzük.
Előmelegített tejföllel Kínáljuk.


Hozzávalók
  • kg sertés dagadó
  • db tojás  
  • db vöröshagyma
  • fej fokhagyma
  • tk őrölt bors
  • 20 dkg Rizsszem
  • ek pirospaprika
  • dl paradicsomlé
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • ek mangalica zsír
  • kg savanyú káposzta
  • db babérlevél
  • tk köménymag
  • bögre tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat