Csokoládés torta

  • 10 személyre
  • 100 perc
  • 1641 kalória
  • Nóri
Megosztás

Piskótát kikeverjük:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a cukrot, majd a sütőport, a lisztet és 2-3 evőkanál kakaóport (attól függ, mekkora a zsírtartalma a kakaónak).
Megsütjük egy kivajazott, lisztezett formában.

A krémhez megfőzzük a pudingport, kihűtjük, közben a margarint 2 kanál kakaóval és a porcukorral habosra keverjük.
2 dl tejszínt habbá verünk.
Ha meghűlt a puding, összekeverjük a margarinnal és a tejszínnel, 5 kanállal teszünk félre belőle.
A megmaradt krém felébe, csokoládédarabokat szórunk.

A piskótát háromfelé vágjuk, majd megtöltjük a sima krémmel.
A másik réteget megkenjük a csokidarabossal, majd ráhelyezzük a tetejét.
A félretett krémmel bekenjük az egész tortát.
Olvasztunk egy tábla étcsokit, kevés étolajjal, majd a tortára kenjük, egy vizes késsel.
Felverjük a maradék tejszínhabot, majd ezzel díszítjük.
Habzsák segítségével rózsákat formázunk, és csokidarával megszórjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat