Csokoládés torta

  • 10 személyre
  • 100 perc
  • 1354 kalória
  • Nóri
Megosztás

Piskótát kikeverjük:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a cukrot, majd a sütőport, a lisztet és 2-3 evőkanál kakaóport (attól függ, mekkora a zsírtartalma a kakaónak).
Megsütjük egy kivajazott, lisztezett formában.

A krémhez megfőzzük a pudingport, kihűtjük, közben a margarint 2 kanál kakaóval és a porcukorral habosra keverjük.
2 dl tejszínt habbá verünk.
Ha meghűlt a puding, összekeverjük a margarinnal és a tejszínnel, 5 kanállal teszünk félre belőle.
A megmaradt krém felébe, csokoládédarabokat szórunk.

A piskótát háromfelé vágjuk, majd megtöltjük a sima krémmel.
A másik réteget megkenjük a csokidarabossal, majd ráhelyezzük a tetejét.
A félretett krémmel bekenjük az egész tortát.
Olvasztunk egy tábla étcsokit, kevés étolajjal, majd a tortára kenjük, egy vizes késsel.
Felverjük a maradék tejszínhabot, majd ezzel díszítjük.
Habzsák segítségével rózsákat formázunk, és csokidarával megszórjuk.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás (piskóta)
  • 14 dkg liszt (piskóta)  
  • 14 dkg cukor (piskóta)
  • csomag sütőpor (piskóta)
  • ek keserű kakaópor (piskóta)
  • tasak puding
  • dl tej  
  • 25 dkg margarin  
  • dl tejszín
  • ek kakaó
  • ek porcukor
  • 18 dkg csokoládé
  • 10 g étcsokoládé (díszítés)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (díszítés)
  • dl tejszín (díszítés)
  • g csokitrüffel (díszítés)
Vegye meg a hozzávalókat