Csokoládés profiterol

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 981 kalória
  • Erzsébet
Megosztás

A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba helyezzük, majd felmelegítjük. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt és keverjünk hozzá egy marék lisztet fakanállal. Ezután helyezzük vissza a tűzhelyre. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Hagyjuk még főni 2-3 percig, folyamatos keverés mellett. Amikor olyan halk hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre (márványlapra).
Amikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával.
Keverjük tovább erőteljesen, a fakanállal a tésztát egészen addig, amíg szép buborékos és lassan szakadozni kezd.
Habzsák segítségével, formázzunk belőle golyókat és sütőpapíron, 250 fokon süssük őket, 10-15 percig, míg aranyszínűek lesznek. Ha kihűltek, legegyszerűbben fecskendővel tölthetjük meg őket a főzött krémmel.
Főzött krém (1 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó,1 pohár tej): Helyezzük egy lábasba a cukrot és a tojássárgáját, majd keverjük el fakanállal. Ezután adjuk hozzá a lisztet. Melegítsük fel a tejet és amikor már majdnem forr, egy kis habverővel keverve, adjuk kis adagokban a tojáshoz, a liszthez és a cukorhoz. Amikor az összes tejet hozzáadtuk, tegyük fel a lábast a tűzhelyre és keverjük folyamatosan egy fakanállal. A krém fokozatosan sűrűsödni fog. Továbbra is folyamatosan keverve, forrás után főzzük a krémet, még 5 percig, hogy elveszítse a liszt ízét. Levéve a tűzhelyről, időnként megkeverve hűtsük ki, hogy ne képződjön ráncos réteg a tetején.
A krémmel és tejszínhabbal töltjük be a fánkokat.Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat