Csokoládés-mascarponés rolád

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 1135 kalória
  • Kittonella
Megosztás

A csokoládét és a kávét, egy tűzálló tálban, forrás­ban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegít­sük, amíg sima lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűl­jön.
A tojássárgáját keverjük sűrűre és habosra. Ap­ránként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele a csokoládés keveréket és a lisztet.
A kemény habbá vert tojásfehérjét, adjuk a csoko­ládés masszához.
Öntsük 26 x 32 cm-es kivaja­zott, kibélelt tepsibe, és süssük 20 percig. A tep­siben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez, keverjük össze a mascarponét, kakaót, a porcukrot és a konyakot, egy tálban.
Borítsuk a süteményt egy tiszta konyharuhára, amit megszórtunk porcukorral.
Kenjük meg csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felé­vel, és tekerjük fel.
Vonjuk be a maradék töltelék­kel, és díszítsük cukrozott rózsaszirommal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat