Csokoládés kuglóf 2

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1620 kalória
  • akosmakoska
Megosztás

Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, valamint cseppnyi cukorral kovászt készítünk és melegen tartjuk.
A vajat (margarint) a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a tojással, végül pedig az előkészített kovásszal.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik részébe belekeverjük a kakaóport és az étcsokoládét, a másikba pedig a fehércsokoládét.
A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, először a fehércsokis tésztát, utána az étcsokis tésztát.
Ha megkelt és kitölti a formát, előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok), kb. 45 percig sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is megsült-e.
Ha kész, pár percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat