Csokoládés fatörzs

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 849 kalória
  • Krisztina
Megosztás

A tojássárgáját, a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport.
A tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük, és a masszához adjuk.
Kivajazott, vagy papírral kibélelt tepsibe öntjük, kb. 2,5- 3 cm vastag lesz.
Előmelegített sütőben sütjük.
Amikor megsült, lehúzzuk a papírt, az alsó oldalán megkenjük a krémmel, és felsodorjuk. Kívül is bekenjük a krémmel.
20 dkg cukorból, 1 dl vízzel szirupot főzünk. Feloldunk benne 6 dkg étcsokoládét, 1 vaníliás cukrot. Ha kihűlt, 20 dkg margarinnal habosra keverjük.
Betöltjük vele a tésztát, és felcsavarjuk, majd kívülről bevonjuk vele.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat