Csokoládékrém

  • 2 személyre
  • 30 perc
  • 626 kalória
  • Erzsike
Megosztás

Gőz felett, alacsony tűznél, olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Ezután a felvert tejszínhab következik. Öntsük üvegtálba, vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.


Hozzávalók
  • 30 dkg csokoládé
  • dl főzőtejszín
  • db Tesco Finest friss tojás
  • tasak vaníliás cukor
  • dl növényi tejszín
Vegye meg a hozzávalókat