Csokitorta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1503 kalória
  • csókamuki
Megosztás

Tegyük a cukrot, a csokoládét, valamint a vajat egy hőálló edénybe. Az edényt tegyük forrásban lévő víz fölé és kavargassuk a tartalmát addig, amíg egynemű nem lesz. Vegyük le a tűzről az edényt és tegyük félre, hogy kissé lehűljön. Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan verjük fel. Szitáljuk a masszába a lisztet.
A tojásfehérjéket verjük fel habosra, de ne legyen a hab túl kemény. Óvatosan, keverjük a tojásfehérjéket a csokoládémasszához. Öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába és tűpróbáig süssük.
Ha kész, a tortát hagyjuk kihűlni.
Aki szereti, közvetlenül tálalás előtt, szórja meg porcukorral és kakaóporral. (Ezt én el szoktam hagyni, nélkülük is isteni finom.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat